Αντιμετωπίζοντας ένα συχνό δερματολογικό πρόβλημα

Η εμφάνιση μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι ανησυχητική. Συχνά αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δερματολογικό πρόβλημα που μας προβληματίζει εδώ και χρόνια. Οι μαύροι κύκλοι, ή αλλιώς η περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση, μπορεί να έχουν διάφορες αιτίες, από κληρονομικούς παράγοντες μέχρι καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση του δέρματος μας.

Μετά από λεπτομερή δερματολογική εξέταση, εντοπίζουμε τις βασικές αιτίες της εμφάνισης μαύρων κύκλων, καθώς και τις διαθέσιμες μεθόδους θεραπείας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το συχνό αισθητικό πρόβλημα.

Στο δερματολογικό ιατρείο Aboutskin και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εξατομικευμένες θεραπείες και θα σας δώσουμε τις προληπτικές συμβουλές που χρειάζεστε. Σκοπός μας είναι να σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να αποκτήσετε ξανά λαμπερό και υγιές δέρμα.

Όταν έχουμε μαύρους κύκλους πρέπει:

  • Να υιοθετήσουμε σωστή στάση ύπνου-ανάσκελα με επιπρόσθετο μαξιλάρι
  • Να μην τρίβουμε  τα μάτια μας
  • Να χρησιμοποιούμε δερματολογικά προϊόντα πολύ καλής ποιότητας.
  • Να μην ξεχνάμε το καθημερινό ντεμακιγιάζ
  • Να εφαρμόσουμε ισορροπημένη διατροφή
  • Να κάνουμε τον καθιερωμένο αιματολογικό μας έλεγχο
  • Να αποφεύγουμε την υπερβολική και απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο
  • Να περιορίσουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ
  • Αν το οίδημα στην περιοχή των ματιών εμφανιστεί ξαφνικά να απευθυνθούμε στο γιατρό μας για περαιτέρω διερεύνηση

Ωστόσο ένας βασικός παράγοντας ύπαρξης των μαύρων κύκλων είναι το λεπτό δέρμα στην περιοφθαλμική περιοχή αλλά και η αυξημένη συγκέντρωση μελανίνης με αποτέλεσμα να διαφαίνονται τα αγγεία.

εξέταση

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους;

Επειδή οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν πάντα συγκεκριμένη αιτιολογία, ο τρόπος αντιμετώπισής τους είναι διαφορετικός για την κάθε περίπτωση.

Σε γενικές γραμμές και στην περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης τότε προσπαθούμε με διάφορες θεραπείες λεύκανσης να αποχρωματίσουμε την περιοχή. Τα peelings μας προσφέρουν μια ευρεία γκάμα από επιλογές ώστε μετά από κάποιες θεραπείες να δούμε σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά μας.

Μία επιπλέον θεραπεία που εφαρμόζουμε είναι η μεσοθεραπεία ματιών. Με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας εκχύουμε ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ μη διασταυρωμένο, διάφορες βιταμίνες, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και οργανικό πυρίτιο με σκοπό την ενυδάτωση, τη λεύκανση και την ενεργοποίηση του κολλαγόνου της περιοχής.

Σε αρκετές περιπτώσεις και όπου το πρόβλημα είναι αρκετά επίμονο μπορούμε να το συνδυάσουμε και με Fractional CO2. To κατάλληλο πρωτόκολλο για την κάθε περίπτωση το επιλέγει η γιατρός μετά τη λήψη του ιστορικού που όπως στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να μας οδηγήσει στην επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας