Η εμπειρία του δερματολογικού ιατρείου Aboutskin

Η ριζική αποτρίχωση αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες και αξιόπιστες μεθόδους για μόνιμη αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Πολλές από εμάς που έχουμε λεπτές λευκές ή ξανθές τρίχες στο πρόσωπο, συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωπες με ένα δύσκολο πρόβλημα: η λειζεροαποτρίχωση δεν είναι επιλογή, καθώς αυτή η τεχνολογία αποτυγχάνει να αναγνωρίσει τα συγκεκριμένα χρώματα λόγω της απουσίας μελανίνης. Η προσφυγή σε παραδοσιακές μεθόδους όπως κλωστή, τσιμπιδάκι ή κερί συχνά οδηγεί στην ενίσχυση της τριχοφυΐας.

Στο Aboutskin, προσφέρουμε μια σύγχρονη λύση χωρίς πόνο για τη ριζική αποτρίχωση, εκμεταλλευόμενοι τις τεχνολογικές προόδους. Διαθέτουμε εξελιγμένα μηχανήματα που επιτρέπουν τον συνδυασμό των δύο ισχυρών μεθόδων: ηλεκτρόλυσης και θερμόλυσης. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση εγγυάται αποτελεσματική και μακροχρόνια αποτρίχωση, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου άλλες μέθοδοι αποτυγχάνουν.

Συχνές Ερωτήσεις

Η ριζική αποτρίχωση είναι μία μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης η οποία γίνεται με αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης. Ανακαλύφθηκε το 1869 από τον οφθαλμίατρο Charles Michel στην προσπάθειά του να θεραπεύσει ένα πρόβλημα τριχίασης στις βλεφαρίδες.

Με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας εισχωρούμε παράλληλα με την τρίχα στον θύλακα όπου με τη βοήθεια του ρεύματος καυτηριάζουμε την ρίζα της με αποτέλεσμα η τρίχα να μην ξανά εμφανιστεί.

Ριζική αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση: βασίζεται στη χρήση του γαλβανικού ρεύματος όπου καταστρέφει χημικά τον θύλακα της τρίχας. Η ηλεκτρόλυση του (νερού) Η2Ο με το ΝaCl, σχηματίζει Η2, Cl και NaOH.To υδροξείδιο του νατρίου που σχηματίζεται έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι αυτό που καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας. Έτσι λοιπόν με τον κατάλληλο χρόνο ηλεκτρόλυσης παράγεται η απαιτούμενη ποσότητα ΝaOH για να καταστραφεί ο βολβός και η θηλή της τρίχας γεγονός που διαπιστώνεται με το αν η τρίχα μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς αντίσταση.

Ριζική αποτρίχωση με θερμόλυση: Η αποτρίχωση με τη μέθοδο της θερμόλυσης βασίζεται στην παραγωγή υψίσυχνου ρεύματος που οδηγείται σε μία βελόνα. Γύρω από αυτήν τη βελόνα δημιουργείται πεδίο υψηλής συχνότητας αυξάνεται η θερμοκρασία και μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας
Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για χνούδι, ξανθές και λευκές τρίχες.

Ριζική αποτρίχωση με Blend: η μέθοδος αυτή αποτελεί συνδυασμό και των δύο παραπάνω μεθόδων και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ριζικής. Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται σε δύσκολες και απαιτητικές περιπτώσεις τριχών και εκεί που οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης έχουν αποτύχει.

  • Ο χρόνος εφαρμογής του ρεύματος

Ο υπερβολικός χρόνος καταστρέφει ολόκληρο το τρίχωμα του θυλάκου ενώ αντίθετα ο ανεπαρκής χρόνος δεν οδηγεί σε καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας

  • Η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος

Η υπερβολική ένταση του ρεύματος μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες βλάβες στο δέρμα. Η κατάλληλη τιμή η οποία εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος, δίνεται από πίνακες αναφοράς. Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος εφαρμογής να είναι κατάλληλα συνδυασμένος με την ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος

  • Η διάμετρος της βελόνας

Η πολύ λεπτή βελόνα βοηθάει να έχουμε μεγάλη πυκνότητα ρεύματος και έντονο πεδίο υψηλής συχνότητας σε μικρό όγκο ιστού

  • Το βάθος εισαγωγής της βελόνας

Το βάθος εισαγωγής της βελόνας εξαρτάται από το μέγεθος των θυλάκων. Στους μικρούς θύλακες θέλουμε μικρό βάθος εισχώρησης για να μην τραυματίσουμε το δέρμα, ενώ στους βαθείς θύλακες απαιτείται μεγαλύτερο βάθος

  • Η ποιότητα του δέρματος

Εξετάζουμε την ποιότητα του δέρματος γιατί μας ενδιαφέρει η περιεκτικότητά  του σε νερό, η σκληρότητά του και η ηλικία του. Όπως γνωρίζουμε η περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό αυξάνεται από την επιδερμίδα προς το εσωτερικό των ιστών. Με αυτόν τον τρόπο το υψίσυχνο ρεύμα δεν επηρεάζει τα επιφανειακά στρώματα αλλά τα εσωτερικά. Επειδή λοιπόν οι νεαρές επιδερμίδες είναι πιο ενυδατωμένες σε σχέση με τις πιο ώριμες η εμπειρία του ειδικού για τη ριζική αποτρίχωση είναι εκείνη που θα κάνει τον σωστό συνδυασμό  όλων των παραπάνω παραμέτρων

Πρόκειται για μία μέθοδο επιλεκτικής καταστροφής των κυττάρων της τρίχας που βρίσκεται στην αναγεννητική φάση μέσω ειδικής συσκευής η οποία διοχετεύει συνεχές ρεύμα (ηλεκτρόλυση), ηλεκτρολύοντας έτσι τον θύλακα της τρίχας. Στην περίπτωση της θερμόλυσης, η θερμοκρασία αυξάνεται και μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμική. Η αύξηση αυτή της θερμοκρασίας προκαλεί επίσης την καταστροφή των θυλάκων της τρίχας.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας και επιπέδων ορμονών. Επίσης, ορισμένα φάρμακα, προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης και ασθένειες μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη των τριχών. Η ριζική αποτρίχωση μπορεί να είναι μια επιλογή όταν η ανάπτυξη των τριχών βρίσκεται σε μια περιοχή του σώματος όπου μπορεί να μην είναι επιθυμητή, όπως στο άνω χείλος, στο πηγούνι, ο λαιμός και άλλες μέθοδοι δεν ενδείκνυνται είτε λόγω του χρώματος της τρίχας είτε λίγο ορμονικών θεμάτων είτε συνδυασμό των παραπάνω λόγων.

Η ριζική εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στο πρόσωπο όπου η τριχοφυΐα είναι ορμονοεξαρτώμενη ή αποτελείται από λευκές και ξανθές τρίχες.

Η ριζική είναι μία διαδικασία η οποία θέλει πάνω από όλα υπομονή και επιμονή από το άτομο που μπαίνει σε αυτήν τη διαδικασία αλλά και πολύ εμπειρία από τον ειδικό που κάνει την πράξη. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα ωστόσο η αντιμετώπιση των τριχών γίνεται μία προς μία. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει με το που βλέπουμε την τρίχα να βγαίνει να προχωράμε άμεσα στην ριζική αποτρίχωση

Για να χαρακτηριστεί η ριζική αποτρίχωση ως μόνιμη και οριστική μέθοδος αποτρίχωσης με πολύ γρήγορα αποτελέσματα, πρέπει να εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η χρονική στιγμή καθορίζεται από τον κύκλο ζωής της τρίχας, δηλαδή πρέπει να γίνεται μόλις η τρίχα κάνει την εμφάνισή της, στο αναγενές στάδιο ώστε να καταστραφούν άμεσα τα αναγεννητικά κύτταρα.

Στη ριζική αποτρίχωση καταφεύγουμε στην περίπτωση των ξανθών ή λευκών τριχών που λόγω της απουσίας μελανίνης δεν της αναγνωρίζει το laser ή αν η δερματολόγος μας, μας προτείνει την μέθοδο αυτή σε κάποια ορμονοεξαρτώμενη περιοχή. Σε όποια περίπτωση και αν ανήκουμε η ριζική αποτρίχωση συνδυάζεται άριστα με την αποτρίχωση με laser εφόσον όλα γίνονται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρου δερματολόγου.

Με την σωστή εφαρμογή δεν έχετε να φοβηθείτε για σημάδια ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια.

Η ριζική αποτρίχωση μπορεί να γίνει σε όλες τις εποχές και ανεξάρτητα από την ηλιοφάνεια

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πόσες συνεδρίες θα χρειαστούμε γιατί εξαρτάται από το πάχος της τρίχας, την περιοχή και φυσικά αν είναι ορμονοεξαρτώμενη περιοχή (πχ πρόσωπο). Σε γενικές γραμμές το χνούδι φεύγει πιο εύκολα ενώ αντίθετα οι τρίχες που είναι σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες.

Μετά τη ριζική, τόσο η υπερβολική θερμότητα (π.χ. σάουνα) όσο και η υπερβολική υγρασία (π.χ. πισίνα) πρέπει να αποφεύγονται για 72 ώρες. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία της περιοχής που έχει υποστεί αγωγή (π.χ. με μαύρισμα έξω ή σε σαλόνι μαυρίσματος) και πρέπει να εφαρμόζεται αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο σε περιοχές που εκτίθενται σε υπεριώδες φως ή στον ήλιο.

Επιπλέον, τα καλλυντικά ή παρόμοια προϊόντα που περιέχουν αρώματα πρέπει να αποφεύγονται 72 ώρες μετά την ριζική.

apotrixwsi

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας