Είναι σε όλους μας γνωστή με τη λέξη πιτυρίδα…

και ενώ δεν αποτελεί σοβαρή διαταραχή είναι ωστόσο ένα πολύ ενοχλητικό και κυρίως ορατό πρόβλημα.

Οι αιτίες είναι πολλές και η οριστική λύση αρκετά δύσκολη υπόθεση, όμως η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται κάθε φορά πίσω από την αιτία του.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που προκαλούν πιτυρίδα  είναι:

– η ξηροδερμία

– η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

-το μη συχνό λούσιμο

– η ψωρίαση

– το έκζεμα

– διάφορες μυκητιάσεις

Πιτυρίδα μπορεί να εμφανίσουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, αλλά οι άντρες υποφέρουν περισσότερο από την πιτυρίδα εξαιτίας των ανδρικών ορμονών. Επίσης οι άνθρωποι με λιπαρά μαλλιά είναι πιο πιθανό να έχουν πιτυρίδα καθώς υπάρχουν κάποιοι μύκητες που τρέφονται από τις λιπαρές ουσίες του τριχωτού  της κεφαλής.

Η πιτυρίδα μπορεί να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί σε αρκετές περιπτώσεις και υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά σαμπουάν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα οποία σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή και καλύτερη διαχείριση του άγχους να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η πιτυρίδα είναι ένα ενοχλητικό δερματολογικό ζήτημα που αφορά πολλούς ανθρώπους, προσφέροντας αισθητικές και ψυχολογικές προκλήσεις. Αντιμετωπίζοντας τις ρίζες του προβλήματος με στοχευμένες θεραπείες, σωστή φροντίδα και ισορροπημένη διατροφή, μπορούμε να ανακτήσουμε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και να αποκαταστήσουμε την αυτοεκτίμηση.
Ενημερωθείτε για τις αιτίες, την πρόληψη και την αποτελεσματική θεραπεία. Κλείστε ραντεβού στο Aboutskin Σκουφά 21, Κολωνάκι. Τηλ. 2103390235.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας