Η Ιατρός Βασιλική Καραμποΐκη γεννήθηκε το 1973. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά το 1990 και την ίδια χρονιά εισήχθη με Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Επέλεξε την ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας λόγω κυρίως της διαγνωστικής δυνατότητας που δίνει η γνώση αυτής της ειδικότητας στις παθολογικές εσωτερικές διεργασίες του ανθρώπινου σώματος και η αντίστροφη θετική δράση που ασκεί η φροντίδα του δέρματος σε αυτές. Έλαβε την ειδικότητα της δερματολογίας στο μεγαλύτερο και ιστορικό δερματολογικό Νοσοκομείο της χώρας το Α. Συγγρός.

 


Στα πλαίσια της ιδιαίτερης ευαισθησίας στο θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος διετέλεσε από το 2009 έως το 2014 άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στα τμήματα Κρυοχειρουργικής και στη Μονάδα Σπίλων και Μελανώματος του Νοσοκομείου Συγγρός.

Συνέχισε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Δερματοσκόπηση στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού προγράμματος του Graz της Αυστρίας και έλαβε τον τίτλο του Course το 2018 με διάκριση.


 

Η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας γίνεται μέσα από ειδικά σεμινάρια και συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Ο τομέας της αισθητικής δερματολογίας που η γιατρός δίνει ιδιαίτερη έμφαση και που εφαρμόζει με πρωτοποριακό τρόπο είναι αυτός των θεραπειών που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας , υγείας και ομορφιάς του δέρματος μέσω των πήλιγκς. Έχει δώσει εξαιρετικές ομιλίες για το θέμα αυτό σε Πανελλήνια Συνέδρια.

 

Bασική φιλοσοφία της γιατρού είναι ότι η σύγχρονη Δερματολογία έχει ασθενείς – θεραπευόμενους που εξετάζει, καθοδηγεί, ομορφαίνει. Στόχος μας ένα αρμονικό αποτέλεσμα σε συμφωνία με την προσωπικότητα και το ιστορικό του κάθε ανθρώπου.

 

Η Βασιλική Καραμποΐκη είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας