Φωτοθεραπεία, η επαναστατική μέθοδος για υγιές δέρμα και αμεση επούλωση

Η φωτοθεραπεία είναι μια πρωτοποριακή, υψηλής τεχνολογίας λύση που απευθύνεται σε ευρύ φάσμα δερματικών προβλημάτων και πόνων. Ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής, τη μείωση των ρυτίδων, την αντιμετώπιση δερματικής χαλάρωσης, την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και την επιτάχυνση της επούλωσης τραυμάτων.

Πως δημιουργήθηκε η ιδέα της φωτοθεραπείας;

Η φωτοθεραπεία ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της NASA για την προστασία των αστροναυτών από τραυματισμούς και βλάβες κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων διαστημικών αποστολών. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτή η τεχνολογία χαμηλού επιπέδου φωτισμού έχει αναδειχθεί σε μια από τις πλέον ασφαλείς και φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων και πόνων, προσφέροντας οφέλη που περιλαμβάνουν από την αντιμετώπιση της ακμής μέχρι την καθυστέρηση της γήρανσης.

Πως δουλεύει;

καταπολέμηση των ρυτίδων με φωτοθεραπεία

Με τον ίδιο τρόπο που τα φυτά χρησιμοποιούν χλωροφύλλη για να μετατρέψουν το φως του ήλιου σε φυτικό ιστό, οι δίοδοι εκπομπής φωτός υψηλής έντασης (LED) χρησιμοποιώντας ειδικά αποδεδειγμένα μήκη κύματος φωτός μπορούν να ενεργοποιήσουν μια φυσική βιοδιεγερτική επίδραση στον ανθρώπινο ιστό.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η φωτοθεραπεία μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία, να επιταχύνει την επούλωση των ιστών, να εξοντώσει τα βακτήρια της ακμής, να μειώσει τη φλεγμονή, να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος, την υφή, καθώς επίσης να διευκολύνει τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων, την ακαμψία, τον σπασμό και την αρθρίτιδα.

Από την έρευνα επίσης προκύπτει ότι τα κύτταρα μας, απορροφούν τα σωματίδια του φωτός (φωτόνια) και μετατρέπουν την ενέργειά τους σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP). Η παραγωγή ATP στη συνέχεια χρησιμοποιείται για διάφορες μεταβολικές διαδικασίες, όπως η ανασύνθεση του DNA και του RNA και στην παράγωγή πρωτεϊνών και ενζύμων που χρειάζονται για την επισκευή και την αναγέννηση των κυττάρων και την αποκατάσταση της ομοιόστασης.

Με απλά λόγια, η πηγή φωτός LED παρέχει  πρόσθετη ενέργεια, έτσι ώστε να βελτιώνεται η απόδοση των κυττάρων. Για παράδειγμα, τα κύτταρα των ινοβλαστών θα αυξήσουν το κολλαγόνο και την ελαστική παραγωγή στον συνδετικό ιστό.

Ασφαλής, κλινικά αποδεδειγμένη συσκευή με FDA cleared και CE mark

Φωτοθεραπεία κατά της ακμής

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας