Φωτοθεραπεία

Μια νέα πρόταση με υψηλή τεχνολογία  κατάλληλη για την καταπολέμηση της ακμής, τη μείωση των ρυτίδων, τη δερματική χαλάρωση, τους μυϊκούς πόνους και την επούλωση των τραυμάτων.

Πως δημιουργήθηκε η ιδέα της φωτοθεραπείας;

Αρχικά αναπτύχθηκε από τη NASA για αστροναύτες που θα μπορούσαν να τραυματιστούν ή να υποστούν βλάβη σε μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές. Η θεραπεία χαμηλού φωτισμού χρησιμοποιείται σήμερα ως ασφαλής και φυσική μέθοδος αντιμετώπισης ποικίλων παθήσεων του δέρματος και του πόνου όπως η ακμή και η αντιγήρανση.

Πως δουλεύει;

καταπολέμηση των ρυτίδων με φωτοθεραπεία

Με τον ίδιο τρόπο που τα φυτά χρησιμοποιούν χλωροφύλλη για να μετατρέψουν το φως του ήλιου σε φυτικό ιστό, οι δίοδοι εκπομπής φωτός υψηλής έντασης (LED) χρησιμοποιώντας ειδικά αποδεδειγμένα μήκη κύματος φωτός μπορούν να ενεργοποιήσουν μια φυσική βιοδιεγερτική επίδραση στον ανθρώπινο ιστό.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η φωτοθεραπεία μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία, να επιταχύνει την επούλωση των ιστών, να εξοντώσει τα βακτήρια της ακμής, να μειώσει τη φλεγμονή, να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος, την υφή, καθώς επίσης να διευκολύνει τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων, την ακαμψία, τον σπασμό και την αρθρίτιδα.

Από την έρευνα επίσης προκύπτει ότι τα κύτταρα μας, απορροφούν τα σωματίδια του φωτός (φωτόνια) και μετατρέπουν την ενέργειά τους σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP). Η παραγωγή ATP στη συνέχεια χρησιμοποιείται για διάφορες μεταβολικές διαδικασίες, όπως η ανασύνθεση του DNA και του RNA και στην παράγωγή πρωτεϊνών και ενζύμων που χρειάζονται για την επισκευή και την αναγέννηση των κυττάρων και την αποκατάσταση της ομοιόστασης.

Με απλά λόγια, η πηγή φωτός LED παρέχει  πρόσθετη ενέργεια, έτσι ώστε να βελτιώνεται η απόδοση των κυττάρων. Για παράδειγμα, τα κύτταρα των ινοβλαστών θα αυξήσουν το κολλαγόνο και την ελαστική παραγωγή στον συνδετικό ιστό.

Ασφαλής, κλινικά αποδεδειγμένη συσκευή με FDA cleared και CE mark

Φωτοθεραπεία κατά της ακμής

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας