Με την πάροδο του χρόνου οι εκφράσεις μας…

αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας. Το γνωστό σε όλους μας Botox είναι ένα πρωτεϊνικό σύμπλοκο αλλαντοτοξίνης ή αλλιώς βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, που αδρανοποιεί προσωρινά την κινητικότητα των μυών που ευθύνονται για το συνοφρύωμα, τη σύσπαση του μετώπου και των ματιών.

Αν θέλουμε λοιπόν να προλάβουμε ή να μειώσουμε το βάθος της ρυτίδας ανάμεσα στα φρύδια, το μέτωπο ή γύρω από τα μάτια, τίμημα του υπέροχου ελληνικού ήλιου, επιλέγουμε botox.  Η επιστημονική γνώση, εμπειρία και καλλιτεχνική αίσθηση του ειδικού δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού εγγυάται ένα φυσικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα το οποίο είναι το ζητούμενο των σύγχρονων κοσμητικών παρεμβάσεων.

Είναι γνωστή σε όλους η ιστορία του Botox. Οι εφαρμογές του στην Ιατρική χρονολογούνται από το 1970 και στην αισθητική Ιατρική από το 1990. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εχει εγκρίνει το botox για τη χρήση του στο πόδι της χήνας, στο μεσόφρυο και στις  ρυτίδες του μετώπου.

Η πλούσια βιβλιογραφία του φαρμάκου με χιλιάδες κλινικές μελέτες του προσδίδουν ένα εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας. Είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ και έχει πάρει έγκριση σε περισσότερες από 75 χώρες για διάφορες θεραπευτικές αγωγές

Ο τρόπος δράσης του στη νευρομυική σύναψη αναλύεται επίσης εξαιρετικά στα ειδικά εγχειρίδια.

Μέσα από την επικοινωνία μας με εκατοντάδες ασθενείς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επισημάνει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που δεν απαντώνται με απλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Απαντάμε στις συχνές ερωτήσεις σας

1) Είναι ασφαλής η χρήση και εφαρμογή Botox στην αισθητική ιατρική;

Ο συνδυασμός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού για αποφυγή αντενδείξεων, ποιοτικού εγκεκριμένου υλικού και υψηλής εξειδίκευσης του ιατρού εξασφαλίζουν ασφάλεια και αποτέλεσμα.

2) Σε ποια ηλικία θα πρέπει να κάνω την πρώτη μου εφαρμογή;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για τη θεραπεία θεωρούν ότι δεν την χρειάζονται γιατί είναι πολύ νέοι. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Botox είναι κυρίως για την πρόληψη των στατικών ρυτίδων δηλαδή την πρόληψη του μόνιμου βαθέματος που γίνεται από τη διαρκή σύσπαση των μυών, αντιλαμβανόμαστε ότι η ηλικία έναρξης είναι σχετική για τον κάθε άνθρωπο. Κριτήριο είναι περισσότερο ο τρόπος έκφρασης και ο τρόπος διαβίωσης ή εργασίας σε σχέση με τον ήλιο κλπ.

3) Εφόσον έχουν σχηματιστεί ρυτίδες στο άνω πρόσωπο (μέτωπο, μεσόφρυο, πόδι χήνας) τι βελτίωση μπορώ να περιμένω από την θεραπεία με Botox;

Μετά την πάροδο κάποιων ημερών θα απαλυνθούν αισθητά οι ρυτίδες. Ανάλογα δε με το πρόβλημα μπορεί να γίνει συνδυασμός με θεραπείες διέγερσης της παραγωγής κολλαγόνου και ανάπλασης του δέρματος όπως peeling ή Fractional Lasers ή γέμισμα με υαλουρονικό  για περαιτέρω βελτίωση των σχηματισμένων ρυτίδων.

4) Υπάρχει περίπτωση οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες Botox να μου προκαλέσουν χαλάρωση δέρματος;

Σε όλα τα θέματα υπάρχει μια χρυσή ισορροπία. Ο συνδυασμός των θεραπειών και η εξατομίκευση τους είναι η βασική μας μέριμνα. Η δερματολόγος θα σας εξετάσει και θα κρίνει το αν υπάρχει ή όχι ήδη δερματική χαλάρωση που μπορεί να επιδεινωθεί με τη μυική χαλάρωση που προκαλεί το Botox. Αν δεν τίθεται τέτοιο θέμα θα σας καθοδηγήσει σωστά στην πάροδο του χρόνου να συνδυάσετε θεραπείες όπως το Microneedling, Dermapen, skinpen, τα Lasers ή τα Peelings που κρατούν το δέρμα σφριγηλό και αναζωογονημένο. Το Botox δεν είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία αλλά μια τελείως προσωποποιημένη θεραπεία.

5) Αν κάνω μια φορά Botox θα πρέπει να κάνω συνέχεια;

Δεν τίθεται ιατρικά τέτοιο ζήτημα. Το όλο ερώτημα ανακύπτει από την ψυχολογική εξάρτηση που δημιουργεί το ωραίο αποτέλεσμα. Άλλωστε δεν είναι τυχαία μια από τις πρώτες αισθητικές θεραπείες στον κόσμο.

6) Έχει εφαρμογή το Botox και σε άλλα σημεία του προσώπου;

Οι επίσημες ενδείξεις της αισθητικής εφαρμογής του Botox αφορούν το άνω πρόσωπο. Ωστόσο υπάρχουν off label εφαρμογές στο κάτω πρόσωπο που απαιτούν απόλυτη εξειδίκευση.

7) Τι άλλες εφαρμογές μπορεί να χρειαστώ συμπληρωματικά με το Botox;

Στο συμπληρωματικό ραντεβού στις 2 εβδομάδες περίπου μπορεί να συζητηθεί η εφαρμογή λεπτόρευστου υαλουρονικού για την περαιτέρω βελτίωση της γραμμής στο μεσόφρυο ή σε άλλα σημεία.

Τι είναι το DYSPORT ;

Το Botox είναι η εμπορική ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης. Βγήκε πρώτο στην αγορά και η θεραπεία πήρε το όνομά του. To Vistabel είναι επίσης εμπορικό σκεύασμα της Allergan με τη μισή ποσότητα botox.

Το DYSPORT είναι το δεύτερο επίσημο εγκεκριμμένο σκεύασμα βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α με επίσης άριστο προφίλ ασφάλειας. Στο εξωτερικό κυκλοφορούν επίσης το Bocouture κ το Azzalure.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας