Οι ραγάδες ή αλλιώς ραβδώσεις…

είναι δερματικές ουλές που δημιουργούνται στην επιδερμίδα μετά από μια έντονη  διάταση του δέρματος η οποία προκαλείται είτε μετά από μια απότομη αύξηση του βάρους μας, όπως π.χ. μια εγκυμοσύνη ή στην εφηβεία από απότομη αύξηση του ύψους.

Οι ραβδώσεις αυτές εμφανίζονται όταν το δέρμα ξεπερνά τα όρια της φυσικής ελαστικότητας του και διαταράσσεται το επίπεδο κολλαγόνου και ινών ελαστίνης.

Το χρώμα τους διαφέρει και μπορεί να κυμαίνεται από λευκό, ανοιχτό ροζ, κόκκινο έως και μωβ.

Τα σημεία στα οποία εμφανίζονται κυρίως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, το στήθος και η κοιλιά.

Παρόλο που θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα δερματολογικά προβλήματα αισθητικής φύσεως σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε πολύ μεγάλη βελτίωση στις ραγάδες. Όταν οι ραγάδες έχουν κόκκινο έως μωβ χρώμα τότε μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό.

Σε ότι αφορά τη θεραπεία των ροζ ραγάδων θεραπεία επιλογής αποτελεί το laser χρωστικής (dye laser) με πολύ καλά αποτελέσματα μετά από ένα αριθμό θεραπειών.

Από τις μεθόδους για τις πιο ανοικτού χρώματος ραβδώσεις με στοιχεία χαλάρωσης του δέρματος επιλέγουμε το Fractional CO2 όπου η δέσμη του laser δρα σε βάθος μέσα στο δέρμα ώστε να απομακρυνθούν τα ταλαιπωρημένα κύτταρα και διεγείρει τους ινοβλάστες ώστε να παράγουν νέο κολλαγόνο.

Εναλλακτική πρόταση για πιο σκούρα ή ευαίσθητα δέρματα αποτελεί το Microneedling και η ενέσιμη μεσοθεραπεία με ειδικό μίγμα βιταμινών και αμινοξέων για την ενδυνάμωση της διαδικασίας παραγωγής κολλαγόνου

Η υψηλής εξειδίκευσης τεχνική του pixel peel (συνδυασμός Microneedling και peeling)  είναι μια σύγχρονη πρόταση και επιλέγεται από τη γιατρό όταν κριθεί απαραίτητο.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το βάθος και την ηλικία των ραγάδων και ο τρόπος αντιμετώπισης και θεραπείας προσαρμόζεται ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας