Το δέρμα στην περιοχή των άνω και κάτω βλεφάρων…

είναι κατά πολύ λεπτότερο από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου και κατά συνέπεια τα σημάδια γήρανσης γίνονται εντονότερα. Τόσο η χαλάρωση των άνω βλεφάρων όσο και οι πολλές λεπτές ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από αυτό είναι σημάδια που πολλές φορές εμφανίζονται αρκετά νωρίτερα και χρήζουν θεραπείας.

Η βλεφαροπλαστική με νυστέρι θα ήταν μία λύση, σίγουρα όμως δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη, είτε γιατί υπάρχει ο φόβος του χειρουργείου και της αναισθησίας, είτε όμως γιατί ενώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να προβούμε σε χειρουργείο.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τη βελτίωση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η Τεχνολογία PLASMA. Είναι μία μη χειρουργική διαδικασία η οποία χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση και την άμεση σύσφιξη του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών, βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος, ανυψώνοντας και “ανοίγοντας” το μάτι.

Που στηρίζεται η θεραπεία;

Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση μιας μικροσυσκευής και βασίζεται στη θεραπεία του ηλεκτρικού τόξου. Το ηλεκτρικό τόξο σχηματίζεται πάνω στο βλέφαρο όταν η ακίδα του μηχανήματος πλησιάζει το δέρμα και προκαλεί εξάχνωση της περίσσειας του. Η εξάχνωση γίνεται στις επιφανειακές στοιβάδες και δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στους γειτονικούς ιστούς. Η ευκολία χρήσης της μικρής ακίδας δίνει στον γιατρό τη δυνατότητα να επέμβει σε δύσκολες  περιοφθαλμικές περιοχές.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Εφαρμόζουμε τοπική αναισθητική κρέμα, μία ώρα νωρίτερα από τη θεραπεία. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Μετά τη θεραπεία εμφανίζονται μικροσκοπικές κρούστες (νεκρά κύτταρα) και ένα πολύ ήπιο οίδημα τα οποία θα παραμείνουν για τρεις περίπου μέρες, χωρίς να δημιουργούν κάποιο αντιαισθητικό αποτέλεσμα αφού με την χρήση make up και αντιηλιακού δεν είναι ορατό.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη συνεδρία και μετά από 15 ημέρες περίπου. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να επαναληφθούν άλλες 2 με τρεις συνεδρίες με ένα μεσοδιάστημα ενάμιση μήνα.

Για ποιες περιπτώσεις και ηλικίες ενδείκνυται;

H θεραπεία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • χαλάρωση κάτω  βλεφάρου
  • λεπτές ρυτίδες κάτω βλεφάρου
  • περιοφθαλμικές  ρυτίδες
  • ρυτίδες γύρω από το στόμα
  • ξανθελάσματα
  • ουλές ακμής

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας