Αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη

Η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη είναι μια σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος για να απαλλαγείς από τις ανεπιθύμητες τρίχες, προσφέροντας ένα απαλό και μεταξένιο δέρμα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της φωτοθερμόλυσης, στοχεύει επιλεκτικά τη ρίζα της τρίχας χωρίς να προκαλεί ζημιά στο γύρω δέρμα. Με την αποτρίχωση Laser Αλεξανδρίτη, μπορείς να ξεχάσεις τις συχνές επισκέψεις για ξύρισμα ή κερί και να απολαύσεις μακροχρόνια λεία επιδερμίδα. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια λύση στο πρόβλημα της θυλακίτιδας και των εγκλωβισμένων τριχών, προσφέροντας μια οριστική και ανώδυνη επιλογή με αποτελέσματα που διαρκούν.

Η αποτρίχωση με laser αντικαθιστά τη πυκνή και άγρια επιδερμίδα με μία απαλή μεταξένια επιδερμίδα.

Πως δρα η αποτρίχωση με laser

Το laser βασίζεται στη θεραπεία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή στην θεραπεία της επιλεκτικής εξάλειψης της ρίζας της τρίχας χωρίς να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα στον περιβάλλοντα ιστό.

Το laser εκπέμπει μια ήπια δέσμη φωτός που διαπερνά την επιδερμίδα. Η μελανίνη της τρίχας απορροφά την επιλεκτική ενέργεια και το φως του laser μετατρέπεται σε θερμότητα, αυξάνεται η θερμοκρασία του, μέχρι που τελικά καταστρέφεται η ρίζα της τρίχας αφήνοντας τη γύρω περιοχή της επιδερμίδας ανεπηρέαστη.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η επιδερμίδα προστατεύεται από ένα μηχανισμό δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας όπου ψυκτικό υγρό ψεκάζει την επιδερμίδα, ψύχοντας τα ανώτατα στρώματα της. Ο μηχανισμός προστατεύει και παρέχει τοπική αναισθησία κάνοντας την θεραπεία αποτελεσματική & ανώδυνη. Επίσης χρησιμοποιείται ο μηχανισμός ψύξης με κρύο αέρα Zimmer.

Ο αριθμός θεραπειών ποικίλει ανάλογα το άτομο, την περιοχή εφαρμογής, το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας καθώς και τον φωτότυπο του δέρματος. Πολύ βασικό στοιχείο είναι αν η τριχοφυΐα βρίσκεται σε ορμονοεξαρτώμενη ή μη περιοχή.

Οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές όταν η τρίχα βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης, είναι σκούρα (αναγενή φάση) και η αποτρίχωση γίνεται σωστά (δηλαδή με επαρκή ενέργεια, καλή ψύξη και σωστά μεσοδιαστήματα συνεδριών).

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από το είδος της περιοχής, ακόμα και αν έχουμε πετύχει ένα άριστο αποτέλεσμα στον αρχικό κύκλο συνεδριών συνήθως χρειάζεται στη συνέχεια μία συντήρηση 1 έως 2 φορές τον χρόνο.

Η χρήση του laser αποτρίχωσης είναι η μοναδική ιατρικά αποδεδειγμένη λύση για άτομα που υποφέρουν από θυλακίτιδα (τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα).

Στο ιατρείο διαθέτουμε το Laser Alexandrite QUANTA SYSTEM Q1, LIGHT EVO SERIES και το GenltleLASE του Αμερικάνικου οίκου Candela.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με Laser Alexandrite;

Το laser εκπέμπει φως με μεγαλύτερο μήκος κύματος που διεισδύει βαθύτερα και ως εκ τούτου, απομακρύνει τις τρίχες πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά χωρίς να προκαλεί μεγάλη ζημιά στο δέρμα, επειδή η μελανίνη που υπάρχει στα επιθηλιακά κύτταρα (κύτταρα του δέρματος) δεν απορροφά το φως με τον ίδιο ρυθμό που τον απορροφούν οι τρίχες.

Οι παρενέργειες αυτής της θεραπείας είναι πολύ μικρότερες σε σύγκριση με τις άλλες θεραπείες αποτρίχωσης. Επίσης το επίπεδο πόνου που ανέφεραν οι ασθενείς είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με τις άλλες διαθέσιμες επιλογές θεραπείας αποτρίχωσης.

Ασφάλεια

Ταχύτητα

Αποτελεσματικότητα

Ανώδυνη θεραπεία

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες περιοχές αποτρίχωσης με laser για τις γυναίκες;

Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος εκτός των περιοχών των βλεφάρων και των φρυδιών. Οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι:

Πρόσωπο

Άνω χείλος

Λαιμός

Πλάτη

Μέση

Ώμοι

Αυχένας

Θώρακα

Κοιλιά

Γάμπες

Στήθος (μαστοί)

Χέρια

Μασχάλες

Μπικίνι

Μηροί & Γλουτοί

Αποτρίχωση laser και άνδρες

H αποτρίχωση με laser αποτελεί θεραπεία επιλογής για πολλούς άνδρες εδώ και αρκετά χρόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις στόχος είναι κυρίως η αραίωση της τριχοφυΐας σε θώρακα, πλάτη και ώμους, αλλά πολλές φορές και η ολική εξάλειψή τους. Άλλες περιοχές που επιλέγουν συνήθως οι άντρες είναι αυχένας, αυτιά, μύτη, μεσόφρυο, χέρια, μασχάλες, ζυγωματικά.

Στους άνδρες απαιτούνται συνήθως περισσότερες συνεδρίες γιατί ο θύλακας είναι πιο βαθιά και η τρίχα είναι πιο χοντρή.

Πως γίνεται η διαδικασία αποτρίχωσης στην πράξη;

Στάδιο 1ο

Η γιατρός παίρνει το ιατρικό σας ιστορικό και στη συνέχεια εξετάζει το δέρμα ώστε να ελεγχθεί αφενός τι ενέργειες θα μπορέσουν να καλύψουν την υπάρχουσα τριχοφυΐα και αφετέρου αν υπάρχουν άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να ελεγχθούν. Στην περίπτωση που παρατηρηθούν πολλαπλοί σπίλοι ή άλλες βλάβες του δέρματος τότε προστατεύουμε προσεχτικά αυτήν την περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με τη δέσμη φωτός του laser.

Στάδιο 2ο

Στις περισσότερες περιοχές που κάνουμε αποτρίχωση με laser δεν απαιτείται αναισθητική κρέμα. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις όπως πχ στην περιοχή του μπικίνι εφαρμόζουμε τοπικά αναισθητική κρέμα για να αποφύγουμε τον πόνο. Μπαίνουμε λοιπόν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου υπάρχει το μηχάνημα του laser και αναλόγως την περιοχή αφαιρούμε ή όχι κάποια ρούχα και κοσμήματα. Όλοι στο χώρο αυτό φοράμε ειδικά γυαλιά για την προστασία των ματιών καθόλη τη διάρκεια της χρήσης του laser, είτε αφορά το πρόσωπο είτε αφορά το σώμα.

Στάδιο 3ο

Στη φάση αυτή και αναλόγως το σημείο που θέλουμε να αποτριχώσουμε το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό μας, καθαρίζει την περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσουμε, αν η περιοχή δεν είναι σωστά ξυρισμένη τότε ξυρίζουμε την περιοχή για να έχουμε το κατάλληλο μήκος τριχών και αν είναι μεγάλη η περιοχή τη χωρίζουμε διακριτικά σε τετράγωνα με ένα μολύβι ώστε να οριοθετήσουμε καλύτερα το σημείο και να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη σάρωση.

Στάδιο 4ο

Οι ενέργειες του μηχανήματος, που αφορούν κυρίως την ένταση του Laser έχουν καθοριστεί από τη γιατρό που έχει πάρει το ιστορικό σας. Παρολαυτά όταν κρίνεται απαραίτητο προχωράμε σε ένα δοκιμαστικό «χτύπημα» για να δούμε πως θα αντιδράσει το δέρμα μας ώστε να καθορίσουμε τις ενδεικνυόμενες ασφαλείς ενέργειες.

Στάδιο 5ο

Μετά προχωράμε κανονικά στη σάρωση της περιοχής που θέλουμε να αποτριχώσουμε και όταν τελειώσουμε βάζουμε μία καταπραϋντική κρέμα. Αμέσως μετά (εκτός και αν έχει νυχτώσει) βάζουμε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, που θα μας δοθούν, για μετά το laser. Είναι πολύ σημαντικό να κλείσουμε το επόμενο ραντεβού μας γιατί σε 30-40 μέρες ένα μικρότερο ποσοστό τριχών που έχουμε κάψει θα προσπαθήσει να ξαναβγεί και είναι το σωστό διάστημα για να ξαναχτυπηθούν οι τρίχες με laser γιατί τότε βρίσκονται πάλι στην αναγενή φάση.

Βασικές οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία:

Τι κάνουμε πριν την εφαρμογή laser αποτρίχωση;

 • Αφήνουμε τις τρίχες να μεγαλώσουν ώστε να είναι ορατές με γυμνό μάτι. Αν έχουμε ήδη πολλές τρίχες χρησιμοποιούμε ξυράφι ή κάποια μηχανή τριμαρίσματος αλλά μόνο πριν την πρώτη μας θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να μην ερεθίσουμε το δέρμα μας
 • Αποφεύγουμε το μαύρισμα, είτε από τον ήλιο είτε από άλλες τεχνικές μαυρίσματος τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα
 • Δεν χρησιμοποιούμε αποσμητικά πριν τη θεραπεία
 • Σταματάμε τη χορήγηση φαρμάκων που προκαλούν φωτοευαισθησία
 • Είναι επιθυμητό να μην μας έχει δει ο ήλιος για τουλάχιστον 72 ώρες πριν
 • Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως πχ οξέα ή ρετινόλη για τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα

Τι πρέπει να κάνουμε μετά τη θεραπεία laser αποτρίχωσης;

 • Αμέσως μετά τη θεραπεία αποτρίχωσης με laser δεν ερχόμαστε σε επαφή με το νερό
 • Eίναι πιθανόν να υπάρχει ερύθημα και οίδημα σε κάθε θύλακα της τρίχας τα οποία μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ώρες έως 1-2 ημέρες. Μέχρι να φύγει ο πιθανός ερεθισμός εφαρμόζουμε δύο φορές την ημέρα betafusin
 • Αποφεύγουμε το άμεσο ηλιακό φως κυρίως στην περιοχή που έχουμε κάνει τη θεραπεία.
 • Δεν κάνουμε solarium και δεν χρησιμοποιούμε κανένα προϊόν self tanning.
 • Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα μακιγιάζ μέχρι να υποχωρήσει η ερυθρότητα
 • Δεν επιτρέπονται οι ερεθιστικές κρέμες και άλλες επεμβατικές μέθοδοι.
 • Αποφεύγουμε το χλώριο (πισίνα) για τις επόμενες 24 ώρες
 • Ακολουθούμε τις οδηγίες φροντίδας του δερματολόγου μας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Απαιτείται χρόνος παραμονής στο σπίτι;

Όχι, η αποτρίχωση με laser γενικά δεν απαιτεί καμία διακοπή από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Αμέσως μετά την αποτρίχωση με laser, το δέρμα θα είναι λίγο κόκκινο. Παρ ‘όλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την ίδια στιγμή.

Πότε θα δω τα αποτελέσματα μετά την αποτρίχωση με laser;

Πιθανότατα θα δούμε τα αποτελέσματα αμέσως μετά τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή. Το χρώμα και το πάχος των τριχών, η περιοχή που έχει υποστεί τη διαδικασία αποτρίχωσης, ο τύπος του laser που χρησιμοποιείται και το χρώμα του δέρματός μας επηρεάζουν όλα τα αποτελέσματα. Συνήθως αναμένεται 10% έως 25% μείωση στις τρίχες αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία.
Για να μειωθούν πολύ οι τρίχες, οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται 2 έως 6 θεραπείες με laser. Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών, οι περισσότεροι ασθενείς δεν παρατηρούν τρίχες στο δέρμα που έχει υποστεί αγωγή για αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια. Μετά το laser oι τρίχες τείνουν να γίνονται λεπτότερες και πιο ανοιχτόχρωμες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser;

Οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν χωρίς ενοχλητικές τρίχες για μήνες ή και χρόνια. Όταν κάποιες από αυτές μεγαλώσουν, θα είναι λιγότερο αισθητές. Για να διατηρηθεί η περιοχή απαλλαγμένη από τρίχες, ένας ασθενής μπορεί να χρειαστεί θεραπείες με laser συντήρησης μία φορά το χρόνο περίπου.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες;

Υπάρχουν ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες και διαρκούν 1 έως 3 ημέρες. Αυτές οι παρενέργειες περιλαμβάνουν:
• Δυσφορία
• Οίδημα
• Ερυθρότητα

Άλλες πιθανές παρενέργειες είναι σπάνιες όταν η αποτρίχωση με laser πραγματοποιείται από δερματολόγο ή υπό την άμεση επίβλεψη του δερματολόγου. Άλλες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν:
• Φουσκάλες
• Εκδηλώσεις απλού έρπητα
• Λοιμώξεις
• Ουλές
• Αποχρωματισμός του δέρματος

Με τον καιρό, το χρώμα του δέρματος τείνει να επανέλθει στο φυσιολογικό. Ορισμένες αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, ωστόσο, είναι μόνιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να απευθυνόμαστε σε δερματολόγο που είναι ειδικευμένος στις θεραπείες με laser και έχει βαθιά γνώση του δέρματος.
Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες του δερματολόγου μας. Ακολουθώντας τις οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία θα μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με laser στην ίδια περιοχή;

Αυτό ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή. Η αποτρίχωση απαιτεί συχνά μια σειρά από θεραπείες με laser. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να κάνουν αποτρίχωση με laser μία φορά κάθε 4 έως 6 εβδομάδες. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την πλήρη εξάλειψη της τριχοφυΐας, εξαρτάται από την περιοχή του προσώπου ή του σώματος και την ποιότητα της τρίχας. Επιπρόσθετα, ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η λήψη φαρμάκων, η παχυσαρκία, οι ορμόνες, η κληρονομική προδιάθεση, το άγχος. Ο δερματολόγος μας θα μας ενημερώσει κάθε πότε είναι ασφαλές να κάνουμε άλλη θεραπεία ώστε να διατηρήσουμε τα αποτελέσματα.

Γιατί απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες στην αρχή της θεραπείας μας με laser;

Την ημέρα εφαρμογής της θεραπείας με laser εξαλείφονται μόνο οι τρίχες που είναι στη φάση ανάπτυξης, αναγεννητική φάση καθώς σε αυτήν τη φάση το τριχοθυλάκιο έχει τη μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης άρα θα γίνει μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας του laser. Όμως δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες μας ταυτόχρονα στην ίδια φάση.

Είναι η αποτρίχωση με laser ασφαλής για όλους;

Τα laser παίζουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία πολλών καταστάσεων που επηρεάζουν το δέρμα, τις τρίχες και τα νύχια. Τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί πολλές πρόοδοι στην ιατρική με την τεχνολογία laser. Οι δερματολόγοι έχουν καθοδηγήσει και έχουν παίξει ουσιαστικό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτών των εξελίξεων.
Μια τέτοια πρόοδος είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν με ασφάλεια να κάνουν αποτρίχωση με laser. Στο παρελθόν, μόνο τα άτομα με σκούρα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα θα μπορούσαν να έχουν αποτρίχωση με laser με ασφάλεια. Σήμερα, η αποτρίχωση με laser είναι μια επιλογή θεραπείας για ασθενείς με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα και ασθενείς με σκούρο δέρμα. Η αποτρίχωση με laser πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά σε αυτούς τους ασθενείς. Οι δερματολόγοι γνωρίζουν ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβουν για την ασφαλή και αποτελεσματική αποτρίχωση με laser.
Η αποτρίχωση με laser έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πόσο μόνιμα είναι τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser alexandrite;

Η αποτρίχωση με laser είναι μόνιμη όταν το θυλάκιο της τρίχας καταστρέφεται. Όταν το θυλάκιο έχει υποστεί ζημιά μόνο, οι τρίχες τελικά θα ξαναγεννηθούν. Ο χρόνος που χρειάζεται για την αναγέννηση των τριχών εξαρτάται από τον μοναδικό κύκλο ανάπτυξης των τριχών του ατόμου αλλά και από την περιοχή που αποτριχώνουμε. Μερικοί άνθρωποι έχουν τρίχες που μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με άλλους.

Αξίζει η αποτρίχωση με laser;

Αν προσθέσουμε πόσα ξοδεύουμε σε ξυραφάκια, κερί, αποτριχωτικές κρέμες, κλπ στη διάρκεια της ζωής μας, και πιο είναι το αποτέλεσμα του laser σε σχέση με τις άλλες μεθόδους τότε θα καταλάβουμε ότι είναι μία επένδυση ομορφιάς, που αξίζει το κόστος, μας απαλλάσσει από το μόνιμο άγχος του ξυρίσματος και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει 100%. Το κόστος είναι ανά συνεδρία και ανά περιοχή.

Πόσο επώδυνη είναι η αποτρίχωση με laser;

Η αποτρίχωση με laser έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τα θυλάκια τρίχας με μικροσκοπικές ακτίνες laser υψηλής θερμότητας. Η αίσθηση καψίματος είναι κυρίως λόγω του καψίματος της τρίχας. Το μηχάνημα του laser βγάζει ταυτόχρονα και ψυκτικό υγρό οπότε δεν έχουμε αίσθηση καύσου κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Σε μερικές περιοχές προηγείται η εφαρμογή τοπικά αναισθητικής κρέμας προκειμένου να αποφύγουμε κάθε αίσθηση πόνου. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουμε ήπια δυσφορία μετά τη διαδικασία, όπως ερυθρότητα και ερεθισμό παρόμοιο με ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν μπορώ να κάνω laser;

Δεν μπορούμε να κάνουμε laser όταν έχουμε μαυρισμένο δέρμα για λόγους αποχρωματισμού της επιδερμίδας. Επιπλέον εάν έχουμε βγάλει έρπη τότε θα πρέπει πρώτα να ιαθεί η πάσχουσα περιοχή με την κατάλληλη θεραπεία εάν χρειαστεί και μετά να προβούμε στη θεραπεία αποτρίχωσης.

Aπό ποια ηλικία μπορούμε να κάνουμε laser;Τα παιδιά μπορούν να κάνουν laser;

Σε γενικές γραμμές την αποτρίχωση την ξεκινάμε μετά την ενηλικίωση όπου έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη του ατόμου. Σε κάποιες περιπτώσεις και σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση και έγκριση του δερματολόγου μπορούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα.

Πότε επιλέγουμε τη θεραπεία της ηλεκτρόλυσης-θερμόλυσης αντί το laser;

Το σύστημα ριζικής αποτρίχωσης με ηλεκτρόλυση-θερμόλυση χρησιμοποιείται για τις λευκές-ξανθές τρίχες, για τις τρίχες που βρίσκονται μέσα σε χνούδια και τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές. Η γιατρός θα μας καθοδηγήσει κατάλληλα για τη καταλληλότερη θεραπεία αποτρίχωσης που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Τι συμβαίνει με τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές και την αποτρίχωση laser;

Οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι εκείνες που παρουσιάζουν τριχοφυΐα και μάλιστα έντονη ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε. Στις περιοχές αυτές που ανήκει κυρίως το πρόσωπο, τα ανδρογόνα υπερισχύουν των οιστρογόνων με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ενοχλητική τριχοφυΐα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να απευθυνθούμε στο δερματολόγο μας γιατί μπορεί να καταλάβει ότι είναι ιατρικό το πρόβλημα και να μας καθοδηγήσει σωστά είτε με τον απαραίτητο ορμονολογικό έλεγχο είτε να μας παραπέμψει σε ενδοκρινολόγο. Οι περιοχές αυτές, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, απαιτούν περισσότερες συνεδρίες με αποτρίχωση Laser.

Μπορώ να κάνω laser αν πάσχω από ψωρίαση ή λεύκη;

Ο γιατρός και σύμφωνα πάντα με το ιατρικό ιστορικό μας, θα μας διευκρινίσει εάν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποτρίχωση laser. Σε γενικές γραμμές και πάντα με την ιατρική επιτήρηση μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση laser με ήπιες ενέργειες.

Απαγορεύεται το laser στην εγκυμοσύνη;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες για το laser ότι είναι ασφαλές ή μη ασφαλές για έγκυες γυναίκες. Συνιστούμε στις έγκυες γυναίκες να συμβουλεύονται το γυναικολόγο τους πριν προχωρήσουν στη θεραπεία αποτρίχωσης με laser.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας