Το Microneedling είναι μια μορφή μεσοθεραπείας…

η οποία βασίζεται στη φυσική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η διαδερμική διέγερση κολλαγόνου όπως αλλιώς είναι γνωστή αυτή η θεραπεία, χρησιμοποιεί μια συσκευή που μοιάζει με στυλό, η  οποία στην άκρη της αποτελείται από πολλές μικρές ακίδες. Μέσω αυτής της συσκευής εγχύουμε στο μεσόδερμα ποσότητες από εξατομικευμένα  μίγματα βιταμινών, θρεπτικών ουσιών, υαλουρονικού οξέος και πεπτιδίων.

Αυτές οι πολύ μικρές προσαρμοσμένες δόσεις χορηγούνται σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε π.χ. ουλές, ραγάδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Οι ουσίες που εγχύουμε απορροφώνται από το μεσόδερμα και έτσι βοηθάμε την επιδερμίδα όχι μόνο να τονώσει την παραγωγή κολλαγόνου αλλά να αντιμετωπίσει και συγκεκριμένες δερματολογικές ανάγκες.

Στο ιατρείο μας, προσφέρουμε εξατομικευμένες θεραπείες Microneedling, ενισχύοντας τη φυσική αναγέννηση του δέρματος με μίγματα βιταμινών και πεπτιδίων, για ορατά ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση.

Για ποιους τύπους επιδερμίδας είναι κατάλληλη αυτή η θεραπεία;

Είναι μία θεραπεία που είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους και τα χρώματα δέρματος. Είναι καλά ανεκτή τόσο από τις νεανικές επιδερμίδες, δηλαδή τις εφηβικές, όπως και από τις πιο ώριμες. Εφαρμόζεται ακόμη και σε ευαίσθητες περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν περιορισμούς εξαιτίας της λεπτότητας της επιδερμίδας, όπως είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Για ποιες περιοχές και ποιες ηλικίες ενδείκνυται;

Το Microneedling είναι κατάλληλο για την περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις χειρουργικές ουλές, τα χηλοειδή, τις ρυτίδες, τις ραγάδες και το μέγεθος των πόρων. Εφαρμόζεται επίσης για να λειάνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης, να συσφίξει τη χαλαρή επιδερμίδα, να περιορίσει την παραγωγή σμήγματος και να μειώσει δυσχρωμίες όπως το μέλασμα,.

Μicroneedling και απορρόφηση ουσιών

Γνωρίζουμε ότι όταν χρησιμοποιούμε κάποια ουσία για το πρόσωπο μας, μόνο ένα μικρό ποσοστό μπορεί να απορροφηθεί. Μέσω του microneedling δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα και έτσι βοηθάμε να διεισδύσουν οι ουσίες μέχρι το χόριο με αποτέλεσμα να έχουμε την πλήρη δράση των ουσιών και φυσικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από την χρήση τους.

Μicroneedling και Ρυτίδες

Η θεραπεία με  microneedling, βοηθάει σημαντικά στον τομέα της αντιγήρανσης.  Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες ουσίες μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά τις  λεπτές και βαθιές ρυτίδες, διεγείροντας ταυτόχρονα τους ινοβλάστες με συνέπεια να έχουμε σημαντική αύξηση του κολλαγόνου. Μέσω του microneedling βελτιώνεται   η υφή του δέρματος, μειώνεται η χαλάρωση και  αυξάνεται η σφριγηλότητα του.

Μicroneedling και Μέλασμα/δυσχρωμίες

Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες  λευκαντικές ουσίες μέσω του  microneedling  βοηθάμε να εισχωρήσουν  στο απαραίτητο βάθος αυξάνοντας  τη δράση τους και το αποτέλεσμα γίνεται εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα βλέπουμε σημαντική βελτίωση της υφής και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Μicroneedling και Ουλές-ραγάδες

Χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη θεραπεία για να βελτιώσουμε αισθητά τις ουλές και τις ραγάδες. Ιδιαίτερα στις  ουλές ακμής έχουμε σημαντική βελτίωση αλλά ακόμη και στις ραγάδες παρόλο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθεί 100% το πρόβλημα.

Στο ΑBOUTSKIN χρησιμοποιούμε μόνο Dermapen και Skinpen και όχι Roller. Θεωρούμε ότι είναι καλύτερα ανεκτά και παρέχουν πλήρη ασφάλεια για τους ασθενείς, καθώς οι κεφαλές με τις βελόνες είναι μίας χρήσης. Παρέχουν επίσης την ευελιξία στο χειριστή να αλλάξει το μήκος των βελονών ανάλογα με την ευαισθησία της περιοχής που θεραπεύει (περιοφθαλμική, περιστοματική περιοχή, λαιμός, μέτωπο).

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας