Θεραπεία κυτταρίτιδας

Για εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως…

H κυτταριτιδα αποτελεί μέγιστο αισθητικό πρόβλημα. Σε αντίθεση με το φυσιολογικό λίπος, η κυτταρίτιδα δεν μπορεί να εξαλειφθεί με άσκηση και δίαιτα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχει όμως ένας ασφαλής, μη επεμβατικός τρόπος για να βελτιωθεί σημαντικά η εμφάνιση της αναισθητοποιημένης κυτταρίτιδας, με τη μορφή ακουστικής κυτταρικής θεραπείας (AWT).

Το AWT χρησιμοποιεί ταλαντευόμενο ακουστικό κύμα υπερήχων για να δημιουργήσει ταχεία παλμική κίνηση στην επιφάνεια του δέρματος.

Μειώνει τη διάταση και την υλοποίηση του συνδετικού ιστού που προκαλεί την κυτταρίτιδα. Διεγείρει επίσης τα νεύρα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς και ξεκινά την παραγωγή κολλαγόνου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ισχυρότερο, ομαλότερο δέρμα και αισθητή μείωση της κυτταρίτιδας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρεάζει το 85-98% των γυναικών όλων των φυλών, ηλικιών και μεγεθών.

Επειδή συνήθως δεν σχετίζεται με το σωματικό βάρος, ακόμη και οι αδύνατες γυναίκες μπορεί να υποφέρουν.

Για να απολαύσετε τα οφέλη της καινοτόμου θεραπείας και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα, κλείστε το ραντεβού σας στο δερματολογικό ιατρείο Aboutskin σήμερα.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι εδώ για να σας προσφέρει μια προσωποποιημένη προσέγγιση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσετε την πρώτη σας συνεδρία και κάντε το πρώτο βήμα προς ένα ομαλότερο, σφριγηλότερο δέρμα χωρίς κυτταρίτιδα.

Θεραπείες σώματος

Το AWT ενδείκνυται για:

 • Μείωση του τοπικού λίπους και της κυτταριτιδας
 • Τόνωση του δέρματος
 • Σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος

Πώς λειτουργεί

Σε αντίθεση με πολλές αισθητικές θεραπείες, το AWT δεν καταστρέφει τους ιστούς, αλλά επιτρέπει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος να επιταχύνει την αποκατάσταση από τα πολλαπλά προβλήματα που συμβάλλουν στη δημιουργία της κυτταριτιδας.

Η θεραπεία ακουστικών κυμάτων (AWT) χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων και μηχανική διαδικασία μασάζ. Συγκεκριμένα:

 • Στοχεύει στα λιποκύτταρα συγκεκριμένων προβληματικών περιοχών χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό.
 • Με συγκεκριμένες διακεκομμένες δονήσεις του συνδετικού ιστού προσπαθεί  να σταθεροποιήσει και να εξομαλύνει την επιδερμίδα.
 • Βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο συνεπάγεται άμεση απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και αποβολή τοξινών.
 • Επαναφέρει την ελαστικότητα του συνδετικού ιστού και σαν αντίδραση στη διαδικασία επούλωσης, παράγεται κολλαγόνο και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό.

Τι την προκαλεί

Υπάρχουν πολλοί σύνθετοι βιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν το σχηματισμό της στις γυναίκες.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες στην εμφανισή της περιλαμβάνει την υποκείμενη δομή και τη σχέση του λιπώδους ιστού με τον συνδετικό ιστό.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στον σχηματισμό της περιλαμβάνουν εγκυμοσύνη, γενετικοί παράγοντες, ορμονικές αλλαγές, γήρανση, μειωμένη κυκλοφορία και μειωμένη λεμφική απορροή.

Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται στο επιφανειακό στρώμα λίπους.

Όταν σχηματίζεται  ινώδης ιστός γύρω από τα λιπώδη κύτταρα, αυτά πιέζονται και προβάλλουν προς τα έξω, έτσι δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά.

Ο ινώδης ιστός παγιδεύει τα υγρά, μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λεμφικής μικροκυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία άκαμπτη εμφύτευση του περιβάλλοντος συνδετικού ιστού.

Αυτός ο ενισχυμένος ιστός αποδυναμώνεται σε περιοχές επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα. Τα διευρυμένα λιπώδη κύτταρα προεξέχουν στο χόριο, τραβώντας προς τα κάτω το δέρμα και προκαλώντας τη μη ελκυστική εμφάνιση της επιφάνειας του δέρματος.

Θεραπεία AWT

Αποτελέσματα

Το AWT παρέχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από 12 συνεδρίες μιας ώρας (μία ως δύο φορές την εβδομάδα).

Αυτές περιλαμβάνουν ορατή μείωση στην εμφάνιση κυτταρίτιδας και βελτιωμένη σταθερότητα και υφή σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ο συνδυασμός και με άλλες μεθόδους όπως η μεσοθεραπεία.

Ορισμένες κλινικές στις ΗΠΑ έχουν αναφέρει ποσοστό επιτυχίας 98%. Τα αποτελέσματα διαρκούν έξι έως δώδεκα μήνες αλλά μετά απαιτούνται περιορισμένες συνεδρίες συντήρησης και επιπλέον σωστή διατροφή, ενυδάτωση και άσκηση ώστε να  προάγουν τα αποτελέσματα.

Βασικά χαρακτηριστικά & οφέλη

• Η θεραπεία με AWT είναι ανώδυνη και μη επεμβατική
• Ελάχιστη ενόχληση - μερικοί ασθενείς εμφανίζουν ερυθρότητα του δέρματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά περιγράφουν συνήθως τη θεραπεία ως ένα "δυνατό ευχάριστο μασάζ"
• Είναι ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία
• Δεν υπάρχουν παρενέργειες

Περισσότερες Πληροφορίες για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μία κοινή αισθητική δυσμορφία που παρουσιάζεται στους γλουτούς και στους μηρούς των γυναικών μετά την εφηβεία. Εμφανίζεται σε ποσοστό 98% των γυναικών και λόγω απουσίας νοσολογικής συσχέτισης θεωρείται κατά κύριο λόγο αισθητικό πρόβλημα.

Ο παθογενετικός μηχανισμός παραμένει αδιευκρίνιστος. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση και ορμονικό υπόβαθρο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας αφού εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναίκες μετά την εφηβεία και επιδεινώνεται με την εγκυμοσύνη και την κλιμακτήριο.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε την παθογένεια της κυτταρίτιδας οπότε δεν μπορούμε άμεσα να στοχεύσουμε και στο πρόβλημα.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι η όποια ιατρική ή αισθητική παρέμβαση πρέπει να συνδυάζεται και με άλλα μέτρα όπως συγκεκριμένη διατροφή, άσκηση, διακοπή καπνίσματος, λήψη νερού, οπότε δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα η βελτίωση που οφείλεται και με πιο ποσοστό συμμετέχει ο κάθε παράγοντας βελτίωσης

Η κυτταρίτιδα παρατηρείται συνήθως στους μηρούς, γλουτούς γόνατα και μπράτσα. Οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ συχνότερα από την κυτταρίτιδα σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σπάνια στους άνδρες, συνήθως σε συνδυασμό με υποανδρογοναιμία

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πορτοκαλιού» πάνω στο δέρμα.

Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν.

Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Οι τύποι είναι τρεις:

α) Λιπώδης Κυτταρίτιδα – Συμπαγής Κυτταρίτιδα (Σκληρή)

β) Οιδηματώδη Κυτταρίτιδα – Μαλακή Κυτταρίτιδα (Μαλθακή)

γ) Ινώδη Κυτταρίτιδα

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας όπως ήδη έχει αναφερθεί και παραπάνω είναι αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορικής λειτουργίας, της υπερβολικής εναπόθεσης λίπους στον υποδόριο συνδετικό ιστό, που οφείλεται στη συσσώρευση οιστρογόνων που έλκουν τα λιποκύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος.

Το πρόβλημα ξεκινάει με μικροκυκλοφορικά και αγγειακά προβλήματα και η άσηπτη φλεγμονή του υποδόριου λίπους που ακολουθεί, ολοκληρώνει της εικόνα.

Οι βαθμοί είναι:
 • Βαθμός 0 : Απουσία οπτικού φαινομένου ακόμη και με τσίμπημα (πίεση)
 • Βαθμός 1 : Παρουσία οπτικού φαινομένου μόνο με τσίμπημα (πίεση)
 • Βαθμός 2 : Παρουσία σε όρθια στάση – Απουσία σε ξαπλωτή
 • Βαθμός 3 : Παρουσία σε όρθια ΚΑΙ ξαπλωτή στάση
Στάδιο 1

Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται όταν η μικροκυκλοφορία του αίματος, η αποβολή των λεμφικών αποβλήτων και η φλεβική ροή στο υποδόριο στρώμα του δέρματος υποβαθμίζεται ή καταστρέφεται. Αν υπάρχει πρόβλημα με τη ροή του αίματος, τη μικροκυκλοφορία ή την λεμφική αποστράγγιση, οι περιβάλλοντες ιστοί σίγουρα θα αποδυναμωθούν και θα είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας.

Επιπλέον, αίμα και υγρά μπορούν επίσης να παγιδευτούν στην περιοχή λόγω της προβληματικής λειτουργίας αποστράγγισης. Ως αποτέλεσμα, οι ιστοί σε αυτή την περιοχή μπορεί να αρχίσουν να γίνονται ινώδεις.

 

Στάδιο 2

Καθώς η κακή κυκλοφορία συνεχίζεται, οι φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία αρχίζουν να εξασθενούν και να καταστρέφονται. Στην πραγματικότητα, το αίμα πιθανότατα περνάει από τις φθαρμένες φλέβες στους κοντινούς ιστούς.

Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα με την αποστράγγιση και την κυκλοφορία επιδεινώνεται λόγω της αύξησης της πίεσης ή της πίεσης στους περιβάλλοντες ιστούς του δέρματος. Ο αποχρωματισμός του δέρματος, οι ελαφριοί μώλωπες και η χαλάρωση των συγκεκριμένων περιοχών μπορεί να είναι ορατά σε αυτό το στάδιο

 

Στάδιο 3

Τα αρχικά στάδια της φλεγμονής αρχίζουν να είναι εμφανή στο δέρμα σε αυτή τη φάση. Δεδομένου ότι η λεμφική αποστράγγιση έχει υποστεί βλάβη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, οι λιπώδεις ιστοί στην περιοχή πρήζονται και αρχίζουν να πιέζουν το δέρμα.

 

Στάδιο 4

Σε αυτό το στάδιο, τα ινώδη διαφράγματα, τα οποία προκαλούνται από προβλήματα κακής κυκλοφορίας και αποστράγγισης, θα αρχίσουν να πυκνώνουν και θα σχηματίζουν  ίνες. Επιπλέον, τα κύτταρα που στερήθηκαν θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο λόγω κακής κυκλοφορίας αρχίζουν να συγχωνεύονται με ίνες, καθιστώντας τα ακόμη πιο παχιά και σκληρότερα.

Σε αυτό το στάδιο, το λίπος αρχίζει να παγιδεύεται μεταξύ των ινών. Εκτός από την εμφάνιση μικρών κοιλοτήτων , σε αυτήν τη φάση αισθανόμαστε  και κάποιες περιοχές του σώματος μας πιο κρύες.

 

Στάδιο 5

Στο στάδιο αυτό εκτός από τη συνεχή ανάπτυξη των ινωδών διαφραγμάτων επιδεινώνεται η κακή κυκλοφορία του αίματος. Όπως επίσης και η αυξημένη πίεση στην περιοχή. Υπάρχουν περισσότερα λιπώδη κύτταρα τα οποία θα παγιδευτούν στην ίνα που σχηματίζεται κάτω από το δέρμα.

Δυστυχώς, παρά την άσκηση και τη δίαιτα, τα λιποκύτταρα που περικλείονται μεταξύ αυτών των παχών ινών δεν χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά ή μετατρέπονται σε ενέργεια. Σε αυτή τη φάση, σχηματίζεται η κυψελοειδής δομή του δέρματος  που αποτελείται από παγιδευμένα λιπώδη κύτταρα, ίνες και κατακράτηση υγρών. Σε αυτήν τη φάση η κυτταρίτιδα γίνεται πολύ εμφανής.

Η καλύτερη θεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι εκείνη που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη δική μας κυτταρίτιδα. Είτε αυτό λέγεται μηχάνημα, είτε μεσοθεραπεία, είτε άσκηση ή διατροφή, είτε όλα αυτά μαζί

Η πιο σύγχρονη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους
είναι η τεχνολογία των ακουστικών κρουστικών κυμάτων(AWT ).

Πως λειτουργεί όμως η θεραπεία με τα ακουστικά κύματα;
 • Αρχικά υψηλής ενέργειας ακουστικά κύματα, μεταδίδονται στον ανθρώπινο οργανισμό υπό μορφή ταλαντώσεων / δονήσεων υψηλής συχνότητας.
 • Η τεχνολογία AWT επιτρέπει τον εστιασμό των εν λόγω κυμάτων σε συγκεκριμένο βάθος και ιστό.
 • Τα βάθη καθορίζονται από τις διαφορετικές κεφαλές, τις οποίες παρέχει το μηχάνημα της κυτταρίτιδας.
 • Η απορρόφηση των κυμάτων (AWT) από τους ιστούς διεγείρει μία σειρά βιοχημικών  αντιδράσεων με πολλαπλά οφέλη σε νευρολογικές, ορθοπαιδικές παθήσεις αλλά και πλέον στην αισθητική ιατρική.

Η λεπτομερής επιλογή στο βάθος διείσδυσης και η διέγερση των ιστών μέσω των κυμάτων έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στη βελτίωση της όψης του δέρματος.

– Μειώνουν το ενδοκυττάριο οίδημα (φλεγμονή )
– Αποκαθιστούν την λεμφική κυκλοφορία
– Αυξάνουν την αιμάτωση
– Αυξάνουν την μικροκυκλοφορία
– Ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό και αποκαθιστούν το  κολλαγόνο

Η θεραπεία με ακουστικά κύματα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην:
 • Καταπολέμηση κυτταρίτιδας
 • Σύσφιξη μυϊκού και συνδετικού ιστού
 • Αποσυμφόρηση και αποβολή λέμφου
 • Σμίλευση περιγράμματος σώματος

Η θεραπεία της κυτταρίτιδας με  μεσοθεραπεία στοχεύει στο να μεταφέρει μέσω των ενέσεων συγκεκριμένα συστατικά στην επιδερμίδα. Συστατικά, τα οποία δεν μπορούν να διεισδύσουν μέσω των κρεμών.

Τα διαλύματα μεσοθεραπείας περιέχουν ουσίες που κάνουν λιπόλυση, αποσυμφόρηση, υπεραιμία και παραγωγή κολλαγόνου. Μερικές από αυτές τις ουσίες είναι η καφεϊνη, διάφορα αμινοξέα, αντιοξειδωτικοί παράγοντες και βιταμίνες.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη αφού προηγείται η εφαρμογή τοπικά αναισθητικής κρέμας.

Η μεσοθεραπεία σώματος ενδείκνυται για περιπτώσεις:

 • Τοπικού πάχους
 • Κυτταρίτιδας
 • Χαλάρωσης
 • Ραγάδων

Στο Aboutskin χρησιμοποιούμε μόνο μίγματα και ουσίες εγκεκριμένες για ενέσιμη χρήση χαρακτηρισμένα ως CLASS III INJECTABLE.

Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της μεσοθεραπείας και τον στόχο που έχουμε. Σε γενικές γραμμές είναι ορατά μετά την τρίτη συνεδρία και διαρκούν εφόσον συνδυαστούν με σωστή διατροφή και άσκηση.

Χρειάζονται πάντα θεραπείες συντήρησης μετά το βασικό πρωτόκολλο.

Οι κρέμες  κατά της κυτταρίτιδας δρουν επιφανειακά για να κάνουν την κυτταρίτιδα λιγότερο εμφανή  και σε καμία περίπτωση δεν την αντιμετωπίζουν στη ρίζα της. Τα συστατικά που περιέχονται στις κρέμες  βοηθούν να γίνει το δέρμα πιο λείο και ανθεκτικό επομένως ως έναν βαθμό μειώνουν προσωρινά το πρόβλημα.

Καμία θεραπεία από μόνης της δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα δρουν συνεργιστικά και το κάθε μέσο βελτίωσης έχει την αξία του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας