Για εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως…

η κυτταρίτιδα αποτελεί μέγιστο αισθητικό πρόβλημα. Σε αντίθεση με το φυσιολογικό λίπος, η κυτταρίτιδα δεν μπορεί να εξαλειφθεί με άσκηση και δίαιτα και τις περισσότερες φορές επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχει όμως ένας ασφαλής, μη επεμβατικός τρόπος για να βελτιωθεί σημαντικά η εμφάνιση της αναισθητοποιημένης κυτταρίτιδας, με τη μορφή ακουστικής κυτταρικής θεραπείας (AWT).

Το AWT χρησιμοποιεί ταλαντευόμενο ακουστικό κύμα υπερήχων για να δημιουργήσει ταχεία παλμική κίνηση στην επιφάνεια του δέρματος. Μειώνει τη διάταση και την ουλοποίηση του συνδετικού ιστού που προκαλεί την κυτταρίτιδα. Διεγείρει επίσης τα νεύρα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς και ξεκινά την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ισχυρότερο, ομαλότερο δέρμα και αισθητή μείωση της κυτταρίτιδας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η κυτταρίτιδα επηρεάζει το 85-98% των γυναικών όλων των φυλών, ηλικιών και μεγεθών. Επειδή συνήθως δεν σχετίζεται με το σωματικό βάρος, ακόμη και οι αδύνατες γυναίκες μπορεί να υποφέρουν από κυτταρίτιδα.

CCP 5877 1024x680 - Κυτταρίτιδα

Το AWT ενδείκνυται για:

  • Μείωση του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας
  • Τόνωση του δέρματος
  • Σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος

Πώς λειτουργεί

Σε αντίθεση με πολλές αισθητικές θεραπείες, το AWT δεν καταστρέφει τους ιστούς, αλλά επιτρέπει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος να επιταχύνει την αποκατάσταση από τα πολλαπλά προβλήματα που συμβάλλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Η θεραπεία ακουστικών κυμάτων (AWT) χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων και μηχανική διαδικασία μασάζ. Συγκεκριμένα:

  • Στοχεύει στα λιποκύτταρα συγκεκριμένων προβληματικών περιοχών χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό
  • Με συγκεκριμένες διακεκομμένες δονήσεις του συνδετικού ιστού προσπαθεί  να σταθεροποιήσει και να εξομαλύνει την επιδερμίδα
  • Βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο συνεπάγεται άμεση απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και αποβολή τοξινών
  • Επαναφέρει την ελαστικότητα του συνδετικού ιστού και σαν αντίδραση στη διαδικασία επούλωσης παράγεται κολλαγόνο και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό (Initiate inflammatory process leading to thicker skin through collagen production)

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Υπάρχουν πολλοί σύνθετοι βιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν το σχηματισμό κυτταρίτιδας στις γυναίκες.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες στην κυτταρίτιδα περιλαμβάνει την υποκείμενη δομή και τη σχέση του λιπώδους ιστού με τον συνδετικό ιστό.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στον σχηματισμό κυτταρίτιδας περιλαμβάνουν εγκυμοσύνη, γενετικοί παράγοντες, ορμονικές αλλαγές, γήρανση, μειωμένη κυκλοφορία και μειωμένη λεμφική απορροή.

Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται στο επιφανειακό στρώμα λίπους. Όταν σχηματίζεται  ινώδης ιστός γύρω από τα λιπώδη κύτταρα, αυτά πιέζονται και προβάλλουν προς τα έξω, έτσι δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά.

Ο ινώδης ιστός παγιδεύει τα υγρά, μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λεμφικής μικροκυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία άκαμπτη εμφύτευση του περιβάλλοντος συνδετικού ιστού. Αυτός ο ενισχυμένος ιστός αποδυναμώνεται σε περιοχές επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα. Τα διευρυμένα λιπώδη κύτταρα προεξέχουν στο χόριο, τραβώντας προς τα κάτω το δέρμα και προκαλώντας τη μη ελκυστική εμφάνιση της επιφάνειας του δέρματος.

CCP 5885 1024x680 - Κυτταρίτιδα

Αποτελέσματα

Το AWT παρέχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από 12 συνεδρίες μιας ώρας (μία ως δύο φορές την εβδομάδα). Αυτές περιλαμβάνουν ορατή μείωση στην εμφάνιση κυτταρίτιδας και βελτιωμένη σταθερότητα και υφή σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ο συνδυασμός και με άλλες μεθόδους όπως η μεσοθεραπεία.

Ορισμένες κλινικές στις ΗΠΑ έχουν αναφέρει ποσοστό επιτυχίας 98%. Τα αποτελέσματα διαρκούν έξι έως δώδεκα μήνες αλλά μετά απαιτούνται περιορισμένες συνεδρίες συντήρησης και επιπλέον σωστή διατροφή, ενυδάτωση και άσκηση ώστε να  προάγουν τα αποτελέσματα.

Βασικά χαρακτηριστικά & οφέλη

• Η θεραπεία με AWT είναι ανώδυνη και μη επεμβατική
• Ελάχιστη ενόχληση - μερικοί ασθενείς εμφανίζουν ερυθρότητα του δέρματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά περιγράφουν συνήθως τη θεραπεία ως ένα "δυνατό ευχάριστο μασάζ"
• Είναι ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία
• Δεν υπάρχουν παρενέργειες
Protroph icon - Κυτταρίτιδα

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας