Είναι εντελώς φυσιολογικό να συμβαίνει…

και αποτελεί μέρος του φυσιολογικού κύκλου ανάπτυξης της τρίχας να πέφτει το 10-15% σε κάθε δεδομένη στιγμή όπως επίσης να υπάρχει μία εποχιακή εντονότερη τριχόπτωση. Όταν όμως το φαινόμενο διαρκεί πολύ ή είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των τριχών που πέφτουν οφείλουμε να διερευνήσουμε την κατάσταση της υγείας μας. Αναιμία; Προβλήματα θυρεοειδούς; Φάρμακα; Καρδιακά νοσήματα; Επιπλέον η γιατρός εφαρμόζει τη μέθοδο της ψηφιακής τριχοσκόπησης η οποία βοηθάει σημαντικά τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση της θεραπείας.

Η επίσκεψη στο δερματολόγο μας είναι απαραίτητη για περαιτέρω βοήθεια, διερεύνηση και θεραπεία.

Οι τρίχες του τριχωτού της κεφαλής μας διαδραμάτιζαν ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του ατόμου αφού αποτελούν έκφραση υγείας, ελκυστικότητας και νεότητας. Η αραίωση τους για οποιοδήποτε λόγο κι αν συμβαίνει προκαλεί συχνά αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανασφάλειας.

Για να προσδιορίσουμε το είδος και τα αίτια της τριχόπτωσης βασιζόμαστε σε ένα λεπτομερές ιστορικό, στην κλινική εξέταση  και στη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων όπου θα δούμε μεταξύ άλλων τα επίπεδα του σιδήρου και της φερριτίνης, τη θυρεοειδική λειτουργία (και τα αντιπυρηνικά αντισώματα), επίπεδα βιταμινών και άλλα.

Όπου κρίνεται απαραίτητο από το δερματολόγο μας, γίνεται και τριχοριζόγραμμα το οποίο μας δείχνει ακριβώς τα ποσοστά των τριχών που βρίσκονται στην αναγενή, στην καταγενή, στην τελογενή φάση, την πυκνότητα τους, αλλά και τις τρίχες που είναι δυστροφικές και με βάση το οποίο μπορούμε να πιστοποιήσουμε το είδος της τριχόπτωσης.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα ο γιατρός ενημερώνει τον ασθενή για την κατάλληλη θεραπεία, είτε φαρμακευτική (με ειδικές λοσιόν ή και βιταμίνες από το στόμα ή συνδυαστικά με άλλες μεθόδους, όπως η μεσοθεραπεία μαλλιών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας