Η κρυοχειρουργική είναι μία αποτελεσματική θεραπεία…

που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια και βασίζεται στην αρχή ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφεται ο ιστός με τη δερματική βλάβη. Το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την τοπική καταστροφή δερματικών βλαβών, καλοήθων και  κακοήθων.

Για την εφαρμογή της κρυοθεραπείας, χρησιμοποιείται ειδική συσκευή με σύστημα ψεκασμού μέσα στο οποίο βρίσκεται το υγρό άζωτο.

Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται για τη θεραπεία καρκίνων του δέρματος, προκαρκινικών βλαβών, κονδυλωμάτων, μυρμηκιών, σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων και άλλων δερματικών παθήσεων.

Η περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία ψύχεται στους -196º C και σιγά σιγά  αποψύχεται, ενώ στη διάρκεια αυτού του κύκλου τα κύτταρα της βλάβης καταστρέφονται. Στους ιστούς προκαλείται αμετάκλητη βλάβη λόγω του σχηματισμού εξωκυττάριου και ενδοκυττάριου πάγου. Στις επόμενες ημέρες η περιοχή σχηματίζει μία κρούστα, η οποία πέφτει και αφήνει στη θέση της νέο, υγιές δέρμα.

Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι ασφαλής και αξιόπιστη. Αποτελεί επίσης εναλλακτική θεραπεία επιθηλιωμάτων σε περιπτώσεις του δέρματος που η γενική κατάσταση του ασθενούς δεν επιτρέπει την χειρουργική αντιμετώπιση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας