Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι η πιο συνηθισμένη κλινική εκδήλωση της λοίμωξης από τους ΗPV στην πρωκτογεννητική περιοχή.

Προκαλείται από τους χαμηλού κινδύνου HPV 6 και 11 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Είναι μικρές θηλωματώδεις βλάβες της γεννητικής και περιπρωκτικής περιοχής και εμφανίζονται κυρίως σε άτομα 18-35 ετών. Κανένα θεραπευτικό σχήμα δεν εκριζώνει τη λοίμωξη από τους HPV αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης όπου στόχος είναι τόσο η αφαίρεση των κονδυλωμάτων όσο και η ενεργοποίηση της άμυνας του οργανισμού.

Συνήθεις μέθοδοι θεραπείας από τον δερματολόγο-αφροδισιολόγο είναι:

  • Ειδικές φαρμακευτικές κρέμες και διαλύματα
  • Κρυοθεραπεία
  • Διαθερμοπηξία
  • Laser CO2

Μύκητες γεννητικών οργάνων

Πρόκειται για λοίμωξη των βλεννογόνων του γεννητικού συστήματος από είδη Candida.

Υπάρχει  η οξεία αιδοιοκολπική καντιντίαση, η χρόνια υποτροπιάζουσα αιδοιοκολπική καντιντίαση και η βαλανοποσθίτιδα.

Η θεραπεία συνίσταται στη χορήγηση τοπικών και συστηματικών αντιμυκητιασικών φαρμάκων και οδηγιών σωστής περιποίησης εντόπισης προδιαθεσικών παραγόντων.

Έρπης γεννητικών οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ερπητοϊό τύπου 2 και λιγότερο συχνά στον ερπητοϊό τύπου 1. Οι άνθρωποι είναι οι μόνοι ξενιστές στη φύση.

Η μετάδοση γίνεται μέσω στενής επαφής με φορέα. Η μετάδοση του HSV-2 γίνεται κυρίως μέσω σεξουαλικής επαφής, ενώ o HSV-1 μεταδίδεται κυρίως με το σάλιο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία προκαλώντας επιχείλιο έρπητα.

Η θεραπεία τοπική και συστηματική αποσκοπεί στην καταστολή του πολλαπλασιασμού του ιού. Στόχος επίσης είναι η μείωση των επεισοδίων και η σωστή καθοδήγηση του ασθενή.

Μολυσματική Τέρμινθος

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια καλοήθης ιογενής νόσος του δέρματος και των βλεννογόνων η οποία οφείλεται στον DNA δερματοτρόπο ιο molluscum contagiosum virus, MCV. Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού συστήνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων να ακολουθείται θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται είτε με αφαίρεση με λαβίδα ή/και απόξεση ή κρυοθεραπεία.

Protroph icon - Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας