Κρυολιπόλυση

Τι είναι η ψύξη του λίπους;

Μία μη-επεμβατική μόνιμη μείωση των λιποκυττάρων μέσω της παρατεταμένης έκθεσής τους σε έντονη ελεγχόμενη ψύξη (ιδανικά -9ο C) που προκαλεί απόπτωση.

Η θεραπεία διενεργείται σε τρείς φάσεις:

  1. Γίνεται εισρόφηση του λιπώδους ιστού με χρήση δύο ειδικών κεφαλών θεραπείας.
  2. Το λίπος υποβάλλεται σε ισχυρή ψύξη, χωρίς να επηρεάζεται ο περιβάλλοντας ιστός.
  3. Τα λιποκύταρα κρυσταλλοποιούνται και αποβάλλονται μέσω της φυσιολογικής τους διαδικασίας (το λίπος μειώνεται εντός 60-90 ημερών)

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μίαμιση ώρα. Ο ασθενής μπορεί να χαλαρώσει ή να διαβάσει ένα βιβλίο ή ακόμη και να κάνει ταυτόχρονα άλλες αισθητικές εφαρμογές κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ποια είναι η αίσθηση του ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Με την έναρξη της θεραπείας ο ασθενής θα νιώσει μια παροδική ενόχληση σαν μικρό τράβηγμα του δέρματος εξαιτίας της αρνητικής πίεσης και θα έχει την αίσθηση του κρύου. Καθώς όμως η θεραπεία συνεχίζεται η ενόχληση αυτή παύει να υφίσταται εξαιτίας της τοπικής αναισθησίας που προκαλεί η έντονη ψύξη.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν, κάποιοι ασθενείς όμως μπορεί να φέρουν μώλωπες εξαιτίας της αρνητικής πίεσης. Σε κάθε περίπτωση οι μελανιές αυτές υποχωρούν με την πάροδο 3-7 ημερών. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί μία παροδική απώλεια αίσθησης στο σημείο της θεραπείας, η οποία διαρκεί από 1έως 3 εβδομάδες.

Πόσο συχνά μπορεί να κάνει κάποιος τη θεραπεία;

Η θεραπεία γενικά  αποτελείται από μία και μόνο συνεδρία για την κάθε περιοχή. Τα αποτελέσματα της συνεδρίας θα αρχίσουν να φαίνονται σταδιακά μετά το πέρας της και θα ολοκληρωθούν με την πάροδο 2-3 μηνών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη μετά τους 3 μήνες.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται η θεραπεία;

Εγκυμονούσες και ασθενείς με δερματικές ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργία στο κρύο, κρυοσφαιριναιμία, διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, πεμφιγοειδές, σύνδρομο Raynaud και άλλα περιορίζονται στο να λάβουν τη θεραπεία και πρέπει πάντοτε να ενημερώνουν σχετικά με την ασθένεια και την όποια φαρμακευτική τους αγωγή τον θεράποντα ιατρό πριν από τη θεραπεία.

Ο γιατρός μετά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού κρίνει αν ο ασθενής είναι κατάλληλος για κρυολιπόλυση.

Τοπικό πάχος

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατανομή του βάρους μας είναι ξεκάθαρα θέμα γενετικής. Γι΄αυτό και πολλές φορές ενώ κάνουμε σωστή διατροφή και άσκηση το τοπικό πάχος δεν μειώνεται. Μια μέθοδος που εφαρμόζουμε για τη λιπόλυση και το τοπικό πάχος είναι η μεσοθεραπεια.

Η διαδικασία είναι εύκολη και μπορεί να εφαρμοστεί με καλά αποτελέσματα σε γλουτούς, κοιλιά, γόνατα, μηρούς και χέρια. Εμπλουτίζουμε το κάθε σημείο που θέλουμε να βελτιώσουμε με ένα κατάλληλο συνδυασμό από λιποδιαλυτές ουσίες, βιταμίνες, αμινοξέα και άλλα θρεπτικά στοιχεία.

Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με

  • Κρυολιπόλυση &
  • Ακουστικά Ωστικά Κύματα